شانه یکی از متحرک ترین مفاصل بدن است و و مشکلات و بیماری های مختلفی متواند شانه دچار اختلال سازد که یکی از درمانهای موثر برای این اختلال فیزیوتراپی شانه است. در این مورد دستگاههای مختلفی وجود دارند که به بهبود وضعیت شانه کمک میکنند .دستگاه های تحریک الکتریکی به منظور کاهش درد و التهاب و دستگاه اولتراسوند برای کاهش التهاب و افزایش جریان خون در ناحیه شانه استفاده می شود .دستگاه لیزر در مراحل مختلف آسیب،به منظور کاهش التهاب و افزایش جریان خون و بهبود بازسازی بافت استفاده میشود دستگاه بعدی دستگاه cpm شانه می باشد که به افزایش دامنه غیر فعال مفصل شانه کمک می کنند برای مثال در افرادی که به تازگی عمل جراحی شانه داشته اند،از این دستگاه استفاده می شود.دستگاه های دیگر عبارتند است دستگاه مگنت دستگاه دیاترمی و دستگاه شاک ویو که به ترتیب برای افزایش جریان خون ،کاهش التهاب و رفع گرفتگی عضلانیست.
ورزش فیزیوتراپی شانه
اکثر بیماران بخصوص در دوره مزمن درد شانه ، از ضعف و بی کفایتی عضلات رنج می برند لذا تمرین درمانی از همان مرحله اول باید در برنامه فیزیوتراپی شانه بیمار گنجانده شود. تمرین درمانی شامل ورزش های قدرتی، ورزش های تحملی ، ورزشهای ثباتی و ورزش های کششی می باشد ورزش های استقامتی برای بالا بردن تحمل و استقامت بافت عضلانی استفاده میشود لذا بیمار در کارهای روزانه مثل کارهای روتین روزانه ،حمام کردن و لباس پوشیدن دچار مشکل نمیشود.ورزش های قدرتی به منظور افزایش قدرت عضله انجامشده و تقویت عضلانی در افراد مختلف به میزان متفاوتی انجام شود .ورزش های ثباتی نیز به منظور بالا بردن ثبات مفصل استفاده می شود زیرا مفصل شانه ، مفصلی پرتحرک و بی ثبات است.تمرینات کششی نیز با هدف کشش بافت های نرم کوتاه شده ، و بازگردانی بافت به طول طبیعی انجام می شود.
عوارض فیزیوتراپی شانه
به طور کلی فیزیوتراپی درمانی غیر تهاجمی است که در پروسه ی توانبخشی آسیب و عوارض حداقل را برای بیمار به همراه دارد. در فیزیوتراپی شانه ، بخصوص بعد از عمل آرتروسکوپی شانه ، در صورتیکه تمامی احتیاطات لازم انجام شود، بیمار عوارضی را تجربه نخواهد کرد. تنها گاهی اوقات بیمار ممکن است کمی حس درد یا کوفتگی پس از انجام تمرینات شانه ، درمان های دستی یا بعد از افزایش دامنه ی حرکتی تجربه کند که کاملا طبیعی بوده و بر روی روند کلی درمان فیزیوتراپی تاثیری نمی گذارد.پس از اتمام جلسات فیزیوتراپی نیز در صورتیکه بیمار به توصیه های درمانگرعمل کرده و تمرینات روزانه خود را انجام دهد، در طی زمان، دچار خشکی و ضعف و بازگشت دوباره ی مشکل شانه نخواهد شد.