نرمی استخوان یک بیماری مربوط به استخوان ها در کودکان است که می تواند باعث ایجاد زانوی پرانتزی و دیگر مشکلات و اختلالات مربوط به استخوان ها بشود. کودکان مبتلا به نرمی استخوان معمولا کلسیم، فسفر و ویتامین D کافی دریافت نمی کنند، که تمامی این مواد برای رشد استخوان های سالم و طبیعی ضروری اند.
نرمی استخوان وابسته به رژیم غذایی، در کشور های توسعه یافته نادر است چرا که بیشتر غذا ها از جمله فراورده های لبنی، با ویتامین D غنی شده اند. نرمی استخوان ممکن است در اثر یک اختلال ژنتیکی که مانع جذب مناسب ویتامین D می شود، نیز ایجاد شود. این نوع از نرمی استخوان ممکن است به صورت وراثتی نیز منتقل شود.
بیماری بلانت کودکان و یا نرمی استخوان که از علل ایجاد پا پرانتزی می باشند، در صورتی که درمان نشده رها شوند، ممکن است منجر به پیشرفت و بد تر شدن پای پرانتزی گردند. در نهایت، این کودکان به دلیل فشار غیر عادی وارد شده به مفاصل، به ناراحتی های پا (به خصوص در ناحیه ی زانو) مبتلا می گردند. نوجوانان مبتلا به بیماری بلانت، بیشترین احتمال را برای تجربه ی درد در اثر پای پرانتزی دارند. بنابراین درمان به موقع و زود هنگام، به منظور پیشگیری از دیگر عوارض، بسیار ضروری و مهم است.
#علائم و نشانه ها
کودکان معمولا نشانه ای بروز نمی دهند. بزرگسالان ممکن است به دلیل فشار بیش از حد وارد شده به مفصل، در ناحیه ی داخل زانو احساس ناراحتی کنند. همچنین ممکن است به دلیل وارد شدن فشار به رباط ها، در ناحیه ی خارجی زانو نیز احساس ناراحتی شود.
#تشخیص
تشخیص زانوی پرانتزی در یک کودک مبتلا، با معاینه ی فیزیکی مناسب شروع می شود. فضای بین زانو ها به منظور تعیین شدت عارضه، اندازه گیری می شود. با این حال، پزشک ممکن است به منظور رد کردن احتمال بیماری نرمی استخوان، انجام یک آزمایش خون را تجویز کند. معمولا برای بیماران در صورت داشتن هر یک از موارد زیر، عکس برداری با اشعه ی ایکس نیز توصیه می شود :
قوس پا بد تر شود.
نتایج آزمایشات نشان دهند که بیمار به عارضه های دیگری نیز مبتلاست.
کودک بیش از ۳ سال سن دارد.
قوس در دو پا نامتوازن است.

راه ها و روش های درمان
#فیزیوتراپی
فیزیو تراپی و حرکات اصلاحی زانوی ضربدری می تواند به کاهش درد، قوس پا ها، تورم و گرفتگی ناشی از استئو آرتریت زانو کمک کند. همچنین به وسیله ی فیزیو تراپی می توان عملکرد مفصل زانو را بهبود بخشید. این کار همچنین می تواند به شما در راه رفتن، خم شدن، زانو زدن، چمباتمه زدن و نشستن کمک کند. در واقع، ترکیبی از فیزیو تراپی دستی و تمرینات تحت نظر متخصص و حرکات اصلاحی پای پرانتزی ، می توانند در عملکرد افراد مبتلا به استئو آرتریت بهبودی ایجاد کرده و نیاز او به جراحی را از بین برده و یا به تاخیر بیاندازند.
برای شروع یک برنامه ی فیزیو تراپی به منظور درمان زانوی پرانتزی خود و افزایش فعالیت های روزانه، با فیزیو تراپیست خود تماس بگیرید. هر چه زود تر اقدام به درمان پای پرانتزی بکنید، درمان آن راحت تر بوده و نتایج درمان در طولانی مدت بهتر خواهند بود.